FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE DEL 1 | stephanierandolfi
Stephanie Randolfi

stephanierandolfi

Annons

FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE DEL 1

Mitt vatten gick runt klockan 2 på natten den 23/7 och mina förvärkar började hemma hos min svärmor runt klockan halv sex på eftermiddagen och då var dom regelbundna med ca 3 min mellanrum.
Jag ringde in till förlossningen och dom tyckte att jag skulle komma in på en kontroll direkt, men eftersom Valle hade åkt ända till lasarettet för att köra sin syster till jobbet så fick jag vänta och fatta paniken då liksom haha! Han ringde upp och sa att han kan vända och att jag skulle göra mig redo med bb-väskan och mig själv, men då hade förvärkarna avtagit lite och kommit med mer mellanrum så jag avvaktade lite men bad han skynda sig tillbaka. Jag var både rädd men ändå förväntansfull då jag visste att det var på g då vatten gått natten innan och att jag hade börjat få lite värkar, men det är ju ingenting jämfört med vad som komma skall..
Valle kom till sin mamma där vi var och min svärmor tog hand om Adriana medan jag vilade i rummet brevid och Valle höll mig sällskap och masserade min rygg.
Vi bestämde oss för att Adriana skulle få sova kvar där eftersom vi visste att det säkert skulle sättas igång under natten. När vi kom hem till oss började jag städa och plocka för att det skulle vara rent tills vi kom tillbaka från bb haha! Men det varade inte alls länge då mina värkar började komma igång igen och Valle gick och hämtade en pilatesboll som jag satt och gungade på ( den hjälper SÅ mycket när man har värkar, rekommenderas! )
När klockan va runt 23 hade jag så ont då jag inte orkade vara hemma mer och ringde in till Norrköpings förlossning och bad om en kontroll genast. Tror ni inte att dom säger det jag vart så rädd för under hela graviditeten? – Det är fullt.
Dom hade flera på kö som skulle in på kontroll och dom hade inte ens en städskrubb ledig, så fullt var det.
Blev så stressad då Norrköpings förlossning var en trygghet då jag födde mitt första barn där och känner till sjukhuset väl och är nära till oss. Dom skulle ringa in till Linköpings univeritetssjukhus och se om det fanns en plats där men om det fanns en plats skulle vi ha väldigt tur sa barnmorskan i telefonen..
Hon ringde tillbaka nästan direkt och berättade att vi kunde åka in med detsamma! Valle ringde sina föräldrar direkt för att berätta och sen sprang han ner för att hämta bilen medan jag tog det sista och tog en snabb dusch och klädde på mig.
När klockan är 00.00 minns jag att vi åker i mörkret på e4an och har musik på och jag får värkar varannan minut och medan Valle styr med ena handen håller han i min hand med den andra och jag klämmer så hårt i varje värk. Det var såå jobbigt att få värkar i bilen då jag inte visste vart jag skulle ta vägen i en sån liten yta!
Väl framme fick vi träffa världens snällaste barnmorskor och dom va så snälla och trygga, det var som att man hade kännt dom hela ens liv. Vi satt och pratade i förlossningsrummet och den ena satte sig på golvet och var så glad och skrattade och fick oss att känna oss så välkomna.
Jag fick en morfinspruta för att kunna somna då jag inte hade sovit sen dagen innan och var så trött men hade så ont, den hjälpte lite men inte så värst mycket. Valle stackarn hade inte heller sovit så han somnade i deras fotölj någon timme haha.

Klockan 5 väckte dom mig för en kontroll igen och jag hade öppnat mig några cm men det var inte dags än.
Bad om lustgas och sedan eda. Tack gud för det herregud vilken smärta alltså. Som med min andra förlossning efter att jag fick epiduralen så stannade värkarna av och dom var tvungen att sätta in värkstimulerande dropp så värkarna skulle komma igång igen och då var klockan runt 8 om jag minns rätt. Efter det blev det väldigt intensivt och dom gjorde en kontroll men var bara öppen 8 cm men min kropp började göra sig redo att krysta ändå ..
Fortsättning följer i andra inlägget.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Stephanie Randolfi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats